Cheery Geery

2020-04-08

Vi er nået til sidste destilleribesøgsdag på 2019 whisky.dk-tour'en.
Dagens udflugt bragte os fra Speyside og ud i Highland-regionen, hvor første stop var Glen Garioch; et destilleri jeg ikke havde smagt ret meget til inden da. Men jeg vidste dog, at Garioch udtales "Geery".
Dagens første guide var frisk og veloplagt, og der måtte fotograferes over det hele. Turen gennem det krinkelkrogede destilleri blev krydret med to smagninger. Smagsprøve nr. 2 blev serveret ved et stop efter de to Kilns [de malter ikke selv længere] og inden Mashtun- og Washback-afdelingen, hvor pladsen var så trang, at vi måtte deles i to hold. Et hold smagte, mens det andet tog bestik af "bryggeriet" - skytte og hjælper, byt om!
Her, men også andre steder i destilleriet, var der ophængt en række sjove eller pudsige ordsprog på den lokale Doric-dialekt, for eksempel "Like snaa aff a dyke" - Likely to disappear quickly og "Hud yer water" - Have a bit of patience.

Vi fik lov at smage tre Single Malts:

  • Virgin Oak No. 2 48 % - god, sød og ikke koldfiltreret
  • The Renaissance 16 years 2nd Chapter 51.4 % - flydende Werther's Echte, ovenikøbet også i naturlig farve denne gang
  • The Renaissance 17 years 3rd Chapter 50.8 % - igen Butterscotch, men også kiks, mere dybde og indflydelse fra egetræ

Dem, der ville Bottle Your Own, fik lov at smage lidt mere, og det var efter sigende en meget underholdende aftapning. Jeg havde kun plads og vægtbudget til én flaske mere, og den var reserveret til en GlenDronach, så jeg var desværre ikke med til den del - det må blive næste gang.
Cheery Geery var netop kendetegnet ved godt humør - en helt igennem god oplevelse.