WhiskySteens Blog

Den 24. juli 2022 besøgte min kæreste og jeg Teeling Distillery i Dublin, som var nybygget, flot og designet til at byde besøgende indenfor. Vi fik vores helt egen guide, eksklusivt, men måske mere et tilfælde.
Vi startede med historien om irsk whiskey, hvor der i et museumsagtigt rum blev zoomet ind på de mange destillerier, der...

Det var en udsøgt fornøjelse at være tilbage på whiskymesse i Kolding. I følge whisky.dk var det den 25. messe i rækken, så den skulle have ekstra gas, samtidig med at årelange traditioner skulle holdes i hævd.

Efter at have mødt lukkede døre hos Glen Grant, Strathisla og Glenglassaugh og have kigget ude fra og ind på Craigellachie, Glen Keith og Strathmill Distilleries var jeg bogstaveligt talt på røven i Speyside.

Jeg skulle have været af sted til Speyside i vinterferien, men styrtede på cykel og måtte opereres. Således havde jeg en flybillet med Loganair, Esbjerg - Aberdeen tur/retur, til gode. I starten af juli blev Corona-restriktionerne i Skotland løftet en anelse, og destillerierne begyndte at melde ud, at de så småt ville genåbne deres Visitor Centres...

Hvis du tvinger mig til at sætte navn på mit yndlingsdestilleri, så bliver det sandsynligvis GlenDronach - selv om konkurrencen er hård. Derfor var forventningerne skyhøje, og det kunne besøget desværre ikke helt leve op til.
Vi måtte ikke fotografere, og det var en skam, når de nu havde en Boby Mill og et Mashtun ala Bruichladdich,...

Cheery Geery

2020-04-08

Vi er nået til sidste destilleribesøgsdag på 2019 whisky.dk-tour'en.
Dagens udflugt bragte os fra Speyside og ud i Highland-regionen, hvor første stop var Glen Garioch; et destilleri jeg ikke havde smagt ret meget til inden da. Men jeg vidste dog, at Garioch udtales "Geery".
Dagens første guide var frisk og veloplagt, og der måtte...

Jeg var på det hold med den bedste guide; Stuart Buchanan havde tydeligvis arbejdet sig vej gennem produktionen til sin nuværende stilling som Global Ambassador. Han svarede næsten på alle mine nørdespørgsmål, inden jeg havde stillet dem. Og hvor er det charmerende med et destilleri, der selv gulvmalter en del af sin malt - den røgede del nærmere...