Oban har ikke meget at byde på

2019-11-02

Vi forlod Tobermory og Isle of Mull for at sejle til og overnatte i Oban - en smuk og skærgårdsagtig ferieby.
Oban Distillery var formiddagsattraktionen, og whisky.dk's Diageo-kontakter havde lovet en "no-holds-barred-tour" - man kunne næsten ikke vente.
Turguiden var underholdende og gjorde et fejlslagent forsøg på at give noget andet end standardturen. Ingen fotografering, vi fik udpeget lagerbygningen [de har ikke plads til ret meget på selve destilleriet] og fik lov at smage 14'eren og Little Bay - come on Diageo!
Som et plaster på såret blev vi budt på en Distillery Exclusive på 48 %, der heldigvis var bedre end den klassiske 14'er, som jeg synes er lidt kedelig og ordinær. I et gavmildt og velment forsøg på at redde Obans ære investerede whisky.dk i en 21 years Limited Edition, som gik rundt i bussen. Vi taler en flaske i 4.000-kronersklassen med whisky på 57.9 %; og ja, den er god, men den burde være bedre endnu.
På en formiddag smagte vi dybest set alle de almindeligt tilgængelige, officielle destilleriaftapninger fra Oban, på nær Distillers Edition - de har ikke meget at byde på. Hvis jeg er i ondt lune, vil jeg sige, at Little Bay er den bedste. Oban var tæt på at ryge på min Shit List [sammen med hovedparten af T-destillerierne] den dag, men det ville ikke være helt fair. Meget mod sædvane ville jeg anbefale at kigge i retning af uafhængige aftappere, men det bliver desværre også lidt af en ørkenvandring ...