Starstruck at Glenallachie

2020-02-09

Glenallachie var første stop den 25. september. Vi var lige tumlet ud af bussen, da vi med håndtryk blev budt velkommen af Billy Walker i egen høje person. Som inkarneret GlenDronach-fan må det listes som noget ganske særligt; jeg blev så befippet, at jeg glemte at tage billeder. Drømmene om en eksklusiv Warehouse Tasting med mesteren selv blev dog ikke indfriet.
Der stod to whiskier klar til os. Vi blev delt i to hold - mit hold startede med at smage for efterfølgende at tage destillerituren. Turen var ikke noget særligt - højdepunktet var mødet med den sjove og humørfyldte medarbejder, som havde vagten bag computeren, hvorfra produktionen styredes. Vi kom ikke ind i end sige forbi en lagerbygning og så således ikke skyggen af whisky. Destilleriet viste sig at være noget mere moderne, end jeg havde forestillet mig; det passede ikke rigtigt til det image, jeg havde givet Mr. (Sky)Walker.
Da vi kom tilbage til den lille, hyggelige shop/Visitor Centre, fik vi også lov til at smage den anden Bottle-your-own whisky. Og den whisky, der kommer ud fra Glenallachie i øjeblikket, fejler bestemt ikke noget. Spritten er jo produceret længe inden, Billy Walker solgte BenRiach Distillery Co. (inkl. GlenDronach) til amerikanske Brown-Forman og, efter en ultrakort tid som pensionist, overtog Glenallachie. Så han har fundet nogle kraftfulde tønder og fade i lagerbygningerne, som den nye serie er aftappet fra. Vi smagte tre af de gode Single Malts:

  • 15 years 46 % - et virkeligt godt bombardement af alt det bedste fra både bourbon-tønder og sherryfade
  • 11 years 2008 Chinqaupin Barrel 55.8 % - meget speciel på den bedste måde med crème brulé, mandarin og et sødt twist af egetræ (Bottle-your-own for £100 - jeg købte en flaske)
  • 13 years 2005 Sherry Butt 59.8 % - god med et delikat strejf af svovl (Bottle-your-own for £105)