Talisker - made by the sea ... og dog

2019-11-16

Før min bror og jeg - her i sommeren 2019 - begav os ud på The Great Glen Way, var jeg et smut på Isle of Skye. Jeg ankom sent fredag eftermiddag og måtte af sted mod Fort William allerede om mandagen; altså bare en weekend på Skye. Skye is the limit, men jeg var ikke ordentligt forberedt på mødet med en overbefolket ferieø med underdimensioneret infrastruktur.
Naturligvis var Talisker Distillery på to-do-listen, first thing.
Det blev kun til The Classic Tour, fordi de andre kun kører i hverdagene, selv i ferieperioden; alarm!
Talisker er jo ikke på min "pas-på-med-T-destillerierne-liste" [det er kun 10'eren, jeg ikke rigtigt kan forenes med], men det var godt nok lige før det skete. Lavet af havet eller ved havet. Hmm, tja, Carbost ligger godt nok ned til bugten Loch Harport, men whiskyen bliver jo faktisk først til i lagerbygningen, og det meste af den New Make Spirit, der destilleres i Carbost, lagres i Diageos mega-facilitet Blackgrange ved Stirling midt inde på "fastlandet".
Der dyrkes angiveligt ikke byg i væsentlige mængder på Skye, så de får malt leveret fra Glen Ord Maltings, som er lavet på byg fra halvøen Black Isle; begge ligger lige nord for Inverness.
Det vil sige, bygmalt skal køres ind, de sidste 13 km ad en Single Track Road, og Spirit skal den anden vej; umiddelbart noget af en logistisk udfordring. Hvad man ikke gør for at bevare den historiske arv - nå, det nyder vi jo godt af stadig væk.
Tour Guide'n gjorde et udmærket stykke arbejde, havde styr på detaljerne og var underholdende, og der måtte fotograferes næsten hele vejen ... frem til den gule linje. Et kig ind i et Dunnage Warehouse gennem en glasrude og så en dram - Port Ruighe eller Skye, kan ikke huske det, en af de almindelige.
For at gøre ondt værre, slæbte jeg en Distillery Exclusive på 48 % med hele vejen hjem, og den levede slet ikke op til forventningerne! Okay, den er god [ikke til prisen dog] og kan ikke gøre for, at jeg havde Skye High forventninger. Talisker kan heller ikke gøre for, at jeg ikke troede på, at hjemmesiden var sommeropdateret med én enkelt Masterclass Tour kl. 1330, mandag til fredag.