Til fest hos Tobermory

2019-10-27

Mit forbehold for destillerier, der begynder med T, blev gjort til skamme på Isle of Mull. En ung, frisk, underholdende og lettere beruset guide gav en super whiskyoplevelse gavmildt suppleret med røverhistorier. På Tobermory havde man lukket produktionen ned for at reparere og udskifte Washbacks og Stills, og derfor var der ingen begrænsning på fotografering. I et lille lagerlokale smagte vi tre gode whiskyer direkte fra fad - det er bare noget særligt.
Turen gik videre over i smagelokalet, hvor lidt flere smagsprøver løftede stemningen yderligere. Efter sådan en forestilling tog det lang tid, før sidste mand var ude af shoppen. Den Ledaig 15 years Rioja Cask Distillery Exclusive på 53.8 % smagte så godt, at jeg måtte have en flaske med hjem.
Tobermory hører, sammen med Deanston og Bunnahabhain, til hos Distell, som fuldstændig har opslugt Burn Stewart Distillers. De har til med strammet skruen, så deres Single Malt leveres på mindst 46.3 % og næsten altid både Non Chill-filtered og i Natural Colour. Besøget tvang mig til at justere mit forbehold for T-destillerier, så det ikke omfatter Ledaig, selv om Tobermory bliver på "vær-forsigtig-listen".