Wolfburn - en af de nye

2019-09-03

Provenance ["originalitet"] er et begreb, specielt i whiskyverdenen. Det finder man bare ikke meget af i et industrikvarter i Thurso, men nu har Wolfburn også kun eksisteret siden 2013. Når man kommer ind i de to maskinhusagtige bygninger, så viser det sig til gengæld, at de bestræber sig på at levere et solidt destillerihåndværk. Som de fleste andre, får de malten udefra, og den fødes ind i den ene ende, og processen følger en næsten direkte vej frem mod de to små, klassiske Forsyth Stills. 72 til 92 timers gæring vidner også om, at de ikke har travlt, men sigter mod en særlig stil.
Lagerbygningen ved siden af lugter langt væk af paller og gaffeltrucks, men næ nej den gemmer såmænd på et klassisk Dunnage Warehouse - sådan!
Det er selv sagt ung whisky, Wolfburn byder på; alt sammen dog mindst 46 %, Natural Colour og Non Chill Filtered. Igen fortæller det om ildsjæle med et ønske om at levere spændende Craft-whisky af høj kvalitet.
Vi fik naturligvis lov til at smage på nogle af de færdige produkter:
Aurora 46 % - stadig meget ung
Northland 46 % - lidt bedre
Langskip 58 % - med vikingsjæl, ja tak
Morven 46 % - lækker peat fra ex-Laphroaig fade