WhiskySteens Blog
 

Midlertidig afbrydelse af føljetonen, for jeg har været i Skotland igen med det friske whisky.dk-slæng.
Masser af lækker whisky og mange gode oplevelser og indtryk hos Edradour, Aberfeldy, Tomatin, Murray McDavid, Glenallachie, Benromach, Glen Moray, BenRiach, Glen Garioch og længe ventede GlenDronach.
Mere om det senere ...

Provenance ["originalitet"] er et begreb, specielt i whiskyverdenen. Det finder man bare ikke meget af i et industrikvarter i Thurso, men nu har Wolfburn også kun eksisteret siden 2013. Når man kommer ind i de to maskinhusagtige bygninger, så viser det sig til gengæld, at de bestræber sig på at levere et solidt destillerihåndværk. Som de fleste...

Efter en tidlig tur med færgen fra Stromness til Scabster susede vi syd på til Wick med Pulteney som mål. Old Pulteney 12 years har spillet en vigtig rolle i fødslen af min whiskyentusiasme, så jeg havde store forventninger.
Pulteney har vokset sig stor på næsten ingen plads, men der var heldigvis plads til en god del begejstring. En...

Det var med nogen ængstelse, vi gik gennem den flotte smedejernsport ind til Highland Park. Vi havde før oplevet de store kanoner skuffe, og Highland Park er en af de store. Mens vi havde været sluppet fri i Kirkwall hen over frokost, lå der et stort krydstogtskib i havnen. Derfor frygtede vi også, at hundredevis af amerikanerne havde ryddet...

Scapa (Chivas Brothers, Pernod Ricard) var første destilleri på turen. Jeg er ret glad for Scapa Skiren og Ballantine's 17 years for den sags skyld, som indeholder maltwhisky fra Scapa, så forventningerne var ikke til at tage fejl af.
Der var ikke gang i Stills'ene, men alligevel måtte vi ikke fotografere - det er altid en dårlig start. Specielt...

Det var der naturligvis, og jeg skylder at fortælle historien om endnu en fantastisk tur til Skotland.
Det bliver en føljeton, for vi var vidt omkring. Turen startede på Mainland Orkney, hvor vi lagde ud med Scapa og der efter tog Highland Park med storm; de tog fusen på os - på den gode måde.
Det gik med...

Velankommet til Fort William med 154 km West Highland Way bag os valgte vi at besøge destilleriet Ben Nevis i stedet for bjerget, der har lagt navn til det.
Vi havde forudbestilt The Executive Tour til £30 pr. person. Efter at have set en løjerlig film med [kæmpen?] Hector McDram som både fortæller og hovedperson, sluttede et...

Min passion for Single Malt Scotch Whisky begyndte, da jeg i sin tid smagte en 17 years Glengoyne, så forventningerne til højdepunktet på 1. etape af The West Highland Way var store. Og da destilleriet begyndte at titte frem i det grønne gennem den begyndende småregn, steg forventningerne yderligere.
Vi valgte Gold Medal Parade Tour, ca. 1½...

Jeg håber, at ikke bare julen, men også 2019, bringer masser af dejlig whisky, tilbehør, bøger og alt muligt andet godt med sig.
Slàinte Mhath